Keresés
Keresés
0 Kosár
Kosaram

Járványügyi Tájékoztató

Járványügyi Tájékoztató

 

Az Önkormányzat Pandémiás Bizottsága az az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot:

1/ Véméndi Általános Iskola 10 naps bezárása : a járványügyi előírások szigorú betartása ellenére héten a tanári kar körében elvégzett PCR-tesztelésen a tanárok egy része pozitív eredményt produkált, ezért a Mohácsi Tankerületi Központ, a Mohácsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály Vezetője, a Véméndi Általános Iskola intézményvezetője az iskola egyhetes bezárását elrendelte. Az oktatás on-line módon folytatódik. A tanárok zömében tünetmentesek vagy enyhe tüneteket produkáltak, de az Önkormányzat Pandémiás Bizottsága javasolja a kedves szülőknek az idősek védelmében, hogy az iskolába járó gyerekek ezalatt az idő alatt maradjanak távol a nagyszülőktől, idős vagy krónikus beteg rokonoktól.

Az iskola épületének teljeskörű fertőtlenítése folyamatban van.

2/ Óvoda üzemel : a tesztelések szerint az óvodai dolgozók nem fertőzöttek, az óvodás gyermekek óvodai ellátása biztonságos. Az Önkormányzat Pandémiás Bizottsága azt tanácsolja azoknak a szülőknek, ahol iskolás és óvodás gyermekek egyaránt vannak a családban, hogy lehetőség szerint az óvodás gyermekeket is tartsák otthon az iskola újra megnyitásáig.

3/ A Sportcsarnok továbbra is zárva tart, a zárt térben történő kultúr- és sporttevékenységek korlátozása érdekében.

4/ Véméndi Főzőkonyha : a tesztelések szerint a konyha egy dolgozója produkált pozitív eredményt, a többi dolgozó egészséges és nem fertőzött. A hatósággal történt egyeztetés alapján a főzőkonyha zavartalanul és biztonságosan üzemel

5/ Az Önkormányzat folytatja a C-vitamin osztást, illetve maszkot lehet a hivatalban igényelni, akinek szüksége van rá.

6/ Az Önkormányzat egészségügyi útmutatót oszt ki vírusfertőzések elkerüléséről és otthoni kezeléséről minden kedves lakosának.

Kérjük Önöket, hogy fokozottan tartsák be a járványügyi előírásokat és fordítsanak különös gondot családjuk és saját egészségükre!

Köszönjük dolgozóink és önkénteseink fáradozását, valamint a lakosság együttműködését!

Jó egészséget kívánunk!

Véménd Község Önkormányzata, Pandémiás Bizottság