Keresés
Keresés
0 Kosár
Kosaram

45 éves lett a táncsoport

45 éves lett a táncsoport

Mintegy négyszázan nézték végig november 17-én a Véméndi Német Nemzetiségi Tánccsoport jubileumi fellépését a Sportcsarnokban.

A nézők közül háromszázra rúgott a meghívott vendégek – régi táncosok és családjaik – száma. 45 éve, többszörös vezetőváltással, de töretlen kedvvel és elhivatottsággal őrzik a hagyományokat táncosaink.

A műsorban a felnőtteken kívül szerepelt a Véméndi Német Nemzetiségi Gyermektánccsoport is, fellépett a Véméndi Férfikar, a Vegyeskar, a Véméndi Fúvószenekar, a Véméndi Duó (Ravasz Dorina, Tillmann Flóra ének és Réger Henriett harmonika) és a Solymári Asszonykórus is.
A vacsora után a Tóth Duó éjjel 2 óráig tudta marasztalni a táncoló tömeget. A solymáriak, mielőtt még szép emlékekkel távoztak volna, másnap még szentmisét énekeltek a 222 éves templomunkban és meglátogatták a Tájházat is.
Többen észrevehették, hogy a Tánccsoport lépteit 1973 óta egyengető Horváth Etele – minden igyekezete ellenére – nem tudja jól leplezni meghatottságát. Nem is kell! Méltán lehet büszke táncosai sikereire, mert közös munkájuk nem volt hiábavaló. Gratulálunk és további sikereket kívánunk Mindannyiuknak!

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériumának Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázati támogatásának segítségével valósult meg (NEMZ-KUL-18-1223), melyet ezúton is nagyon köszönünk!